headerblauw.jpg

Wie zijn wij ?

 

Ik ben Mirjam Cramer en van kleins af aan ben ik gek van paarden.
Hoewel opgegroeid in de stad, was ik al jong op de manege te vinden waar ik de meeste tijd doorbracht.
Een logisch vervolg was dan ook mijn studie aan het Clusius college in Alkmaar, waar ik mij verder verdiept heb in de dierhouderij en dan specifiek de paarden.
Hierna heb ik altijd in zeer verschillende banen in de paarden gewerkt, trainingsstal, handelsstal, pensionstal en bij de dierenarts.

ik heb deels gewerkt als dierenartsassistente,en deels als ruiter op een handelstal en nu heb sinds jaren mijn eigen trainingsstal, handelsstal en fokkerij, Stal Sans Souci.

De handel vind ik leuk om veel nieuwe paarden te leren kennen, hun karakter te achterhalen en om het juiste baasje bij het paard te zoekn.

De training is leuk omdat het fijn is een paard beter te krijgen voor de eigenaar.

De fokkerij doe ik er bij omdat ik het erg leuk vind om me te intreseren in de hengsten die er zijn, eerst de hengsten keuze, dan de gehele cyclus van de merrie bekijken, insimineren, 11 maanden wachten en dan het geboren worden van het veulen.

Vervolgens is het leuk de veulens te blijven volgen, minstens vier maanden bij de moeder en dan verkopen of naar de opfok, wij gaan ongeveer 4 x per jaar even kijken bij de opfok, als ze drie zijn komen ze naar huis, de merries worden zadelmak gemaakt en gedekt, als ze dan goed zadelmak zijn krijgen ze vakantie totdat hun veulen er is, na het afspenen gaat de merrie verder aan haar sport carriere, de hengsten komen pas naar huis als ze 3,5 zijn dan worden ze zadekmak gemaakt en gaan ze de sport in.

Helaas kunnen we niet alles houden en moet er dus ook wat verkocht worden.

3654 

 

 

 

 

Ik ben Rudy van Bostelen en ik ben de vriend van Mirjam, ik werk overdag in de staalbouw, na mijn werk en in het weekend ben ik ook op stal te vinden en help ik Mirjam.

Ik heb van jongs af aan gereden en tegenwoordig zit ik er niet heel veel meer op, af en toe een bosritje

Verder vind ik het leuk om te groomen en voor te lezen op concours.

rudy

 

 

 

 

Hoi allemaal!
Ik ben Winnie en ik ben 30 jaar jong. Toen ik 8 was kreeg ik me eigen pony en heb tot me 19e me eigen pony/paarden gehad. Toen ben ik op mezelf gaan wonen en heb ik 6 jaar niet gereden. Toch wou ik graag weer rijden en zodoende ben ik 4 jaar geleden bij stal sans souci terecht gekomen als 1 van de bijrijders. Alles wat verantwoord is is mogelijk. Zo gingen we elke week naar dressuur les, springlessen, oefen springen en wedstrijden. Mirjam gaat altijd vol enthousiasme mee. Het voelt hetzelfde als een eigen paard hebben. Ik heb onlangs een dochter gekregen en vind het heerlijk om nu nog 1 keer in de week een paard te rijden. Dat is altijd hetzelfde paard wat heel fijn is zo kun je elke keer verdergaan waar je de vorige keer aan gewerkt heb. Ik hoop nog vele jaren voor deze fantastische stal te mogen rijden. Soms is het wel lastig als je favoriete paardje verkocht wordt maar ook een tevreden gevoel omdat die een fijn nieuw huisje heeft gekregen, en is er weer ruimte om een nieuw paard een goed huisje te geven.

thumbnail IMG 4156

 

 

 

 

Ik ben Rachel en ik rijd sinds 2018 bij Mirjam. Toen ik bij haar begon was ik nog een echte beginner maar Mirjam heeft mij de tijd gegeven om me te ontwikkelen en ik heb van alle paarden veel mogen leren! Ik heb 3,5 jaar de handelspaarden gereden en de afwisseling daarvan vond ik altijd super leuk, maar ook had ik moeite met het steeds weer afscheid nemen. Toen Lotto (een eigen fokproduct van Mirjam) weer terug kwam bij haar op stal, kreeg ik de kans om hem te gaan leasen. Dit doe ik nog steeds met veel plezier en ik geniet elke dag weer van zijn boevige maar onwijs lieve karakter! Hopelijk mogen we samen nog veel mooie avonturen beleven

IMG 5204

 

 

 

Mijn naam is Noa ik ben 16 jaar oud. Ik rij sinds 2020 bij Stal Sans Souci. Ik kwam hier als een ruiter met weinig ervaring, maar in een korte tijd heb ik al super veel mogen leren van Mirjam en de paarden. Ik heb ook nog een aantal keer stage gelopen wat ik ook heel leuk vondt. Door alle verschillende soorten paarden die wij krijgen leer je super veel en wordt het rijden nooit eentonig. Ik ben erg fanatiek met het rijden van de paarden en doe hier en daar ook nog wel eens een westrijdje met ze. Het liefst ben ik 24/7 op stal te vinden, al is het alleen voor de gezelligheid. Ik hoop hier nog vele jaren met veel plezier te kunnen rijden.

IMG 5427

 

 

 

 

Ik ben Lucy en rijd met HEEL VEEL plezier bij Mirjam / Stal Sans Souci. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik bij een handelsstal in Soest gereden. Daar deed ik vooral jonge paarden zadelmak maken en doorrijden tot ze een oefenparcours liepen. Daarna heb ik een tijdje een pensionpaarden gereden. Door tijdgebrek was ik een jaartje of 5 gestopt. Nu sinds een paar jaar bij Mirjam weer begonnen. Het leukste vind ik (naast bijkletsen) dat het iedere keer anders is. De ene keer rijd je een heel groen paard, de andere keer een die wel meer kent, maar andere uitdagingen heeft. Zo leer je iedere keer en is het nooit saai. Ik vind het ook mooi om te zien hoe de paarden opknappen als ze een tijdje op stal staan. Door de goede verzorging zien ze er binnen een paar weken al stukken beter uit.

IMG 5428

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Daniël Huisman, 28 jaar uit Doetinchem.
Vanaf mijn zevende was ik al tussen de paarden te vinden.
Tot mijn negentiende was ik fanatiek in de sport en stond ik regelmatig met verschillende paarden op wedstrijden.
Ik ben daarna mijn plezier in de sport verloren en dan ook gestopt.

Een aantal jaren later begon het toch weer te kriebelen en kwam ik via een Facebook advertentie bij Stal Sans Souci terecht en het was gelijk een match!
Ik ben 1-2 dagen in de week op stal te vinden en ik vind het heerlijk om weer met paarden bezig te zijn.

De kracht van Stal Sans Souci zit hem in het wisselende aanbod van paarden, zo is er voor iedereen die opzoek is naar een recreatie paard een match.

Vaak komen de paarden mager en groen binnen, iedereen zet zich in om de paarden weer op een gezond gewicht te krijgen en de paarden op te leiden tot ze klaar zijn om naar een nieuw 5 sterren huisje te gaan. De transformatie die de paarden doormaken is heel bijzonder om mee te maken en aan bij te dragen. Dat maakt het soms ook moeilijk om afscheid te nemen, maar je kunt niet alles zelf houden en er zijn meer paarden die onze hulp goed kunnen gebruiken!

IMG 5438

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Rianne en ik ben 23 jaar oud.
Op mijn 12e ben ik begonnen met paardrijden en vanaf mijn 15e tot 21e heb ik een eigen paard gehad. Springen vonden we allebei het allerleukste!
Vanwege studie ben ik verhuisd naar Nijmegen en dat is ook waar ik momenteel woon en werkzaam ben. Maar op een gegeven moment begon ik de paarden, de gezelligheid op stal en het rijden toch wel heel erg te missen.

Via een vriendin, die ook bij Stal Sans Souci reed, ben ik bij Mirjam terecht gekomen. Ondanks dat het totaal anders is dan met een eigen paard, is juist de afwisseling en het werken met verschillende paarden ontzettend leuk en leerzaam. Het mooiste is, om te zien welke groei de paardjes doormaken in de tijd dat ze bij Stal Sans Souci staan en dat ze natuurlijk weer een liefdevol thuis krijgen

IMG 5783

 

 

 

Mijn naam is Fabiënne
Sinds mijn vierde rijd ik al paard maar dit was meer lol maken dan serieus rijden. In 2018 kwam ik via een vriendin terecht bij Mirjam/Stal Sans Souci hier heb ik veel geleerd. 
Bij Mirjam heb ik de kans gekregen om veel verschillende paarden te mogen rijden en daar leer je erg veel van. Het leuke aan rijden op een handelsstal is dat je veel verschillende paarden kan rijden. Sommige paarden kun je wat bij brengen en van andere paarden kun je een hoop leren.
Op stal is het altijd super gezellig met de meiden en ben je uren aan het kletsen.

Eind 2020 ben ik gestopt bij Mirjam omdat ik minder tijd had voor het paardrijden en minder plezier kreeg in het paardrijden. Sinds eind 2021 ben ik weer gestart bij Stal Sans Souci omdat ik de gezelligheid en de mogelijkheden die je krijgt erg miste. Wegens weinig tijd kom ik niet heel vaak maar als ik kom is het altijd erg gezellig en fijn om er weer te zijn!

fabienne

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Angela, 20 jaar en werkzaam bij een dressuur/fokkerij stal. Sinds september 2019 rijd ik met veel plezier bij Stal Sans Souci! Ik ben begonnen als stagiaire en daarna ben ik gebleven als bijrijder. Aan het eind van mijn stage ben ik begonnen met het rijden van Zazou, een eigen paard van Mirjam, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds veel van mag leren! We rijden met regelmaat dressuurwedstrijden en zijn inmiddels actief in het M1.

Daarnaast vind ik het erg leuk om te zien hoe de handelspaarden allemaal veranderen en opbloeien in een vaak vrij korte periode. Sinds kort ben ik zelf ook wat fanatieker met het rijden van een handelspaard, wat echt ontzettend leerzaam en leuk is om te doen!

Ik ben dagelijks op stal te vinden en hoop dat nog vele jaren met plezier te mogen en kunnen doen!

Angela

 

 

 

 

 

 

Niels Brussen heeft een eigen springstal in Elst en maakt daar paarden zadelmak en leid ze op tot de hoge springsport, tegenwoordig komt Mirjam met haar paarden bij Niels, zodat hij ze op concours kan uitbrengen 

 niels